What ever you do, Make it positive. Make it what you want it to be. Not what somebody else want it to be.

Followers

Kita ! Kita ! Kita !



 
Hi All !
Assalamualaikum All .!
Nak Kopi ke Milo ?
Petang Petang Cang Gini.!
Okeh Entry farra petang petang cam nie nak cite pasal KITA .?
Cam tajuk at atas nie. !
KITa KIta !
 Sweet kan kalau kita bahasa kan diri kita sebagai KITA. !
Kat kawan, kat boyfriend , dan sape sape. !
Cuba la kowg try guna bahasa KITA .!
Tapi sebenarnya farra bukan nak cite pasal tu la..
 Tapi nie.!

  1. KITA bukannya pandai untuk cakap orang lain bodoh.
  2. kITA bukannya kaya untuk cakap orang lain miskin.
  3. KITA  bukannya handsome untuk cakap orang lain tak handsome.
  4. KITA  bukannya cantik untuk cakap orang lain tak cantik. 
  5. KITA bukannya baik untuk cakap orang lain jahat.
  6. KITA  bukannya alim untuk cakap orang lain lupa sembahyang.
  7. KITA bukannya luat untuk cakap orang lain lemah.
  8. KITA  bukannya berani untuk cakap orang lain penakut.    
TAPI .!
  1. KITA adalah pandai jikalau kita sebarkan ilmu itu kepada orang lain
  2. KITA adalah kaya jikalau kita manfaatkan kekayaan kita kepada jalan kebaikan.
  3. KITA adalah handsome jikalau kita tak meninggi diri.
  4. KITA adalah cantik jikalau sentiasa memuji orang lain.
  5. KITA adalah baik jikalau kita mengajak orang lain kearah kebaikan dan menjadi contoh dan tauladan orang lain.
  6. KITA adalah alim jikalau kita memperuntukkan sebahagian rutin seharian kita kepada Nya dengan seikhlas hati.
  7. KITA adalah kuat jikalau kita sentiasa membantu orang yang lemah.
  8. KITA  adalah berani jikalau kita sanggup menggadaikan nyawa untuk mempertahankan agama.
   
 
    
 

1 comment:

man said...

KLU SAYA BLH KAN AYAT ITU..HEHEH..SILA LAH DTG KE BLOG SY..http://ajax85.blogspot.com